Bilderna är ritade av min bror Robin Karlsson

Fick hjälp att speltesta av min lillebror Anton.

Detta är ett spel jag gjorde till en tävling som heter ”18 card game challenge”. Hittade tävlingen när det bara var två veckor kvar till deadline och tänkte att det kunde bli en rolig utmaning. 

Tävlingen gick ut på att skapa ett spel som endast fick innehålla 18 stycken kort. Det vill säga inga tärningar, markörer eller liknande fick läggas till. Utöver det skulle det också vara ett så kallat ”work in placement” baserat spel. 

Tack vare de begränsade resurserna jag hade att jobba med valde jag att designa spelet för två spelare och tyckte det kunde vara en rolig idè att låta spelarna har olika mål att uppnå. 

I Trip, Trip, Traped spelar en spelare som sex stycken äventyrare och den andra som en listig goblin kallad ”The trap master”. 

Spelet spelas ut med att Trap mastern lägger en fälla. Därefter få äventyrsspelaren skicka in en av sina äventyrare och väljer då om denna ska agera genom Duty, heart, logic eller fear. Beroende på om fällan triggar eller inte delas poäng ut och spelet snurrar vidare på samma sätt tills alla äventyrare spelats ut. 

Spelet steg för steg…

I sammband med tävlingen skulle vi även skapa en videopitch på 2 minuter. Så vill du veta mer om spelet kan du klicka dig vidare här.