SLUTUTSTÄLLNING2020

Välkommen. Här hittar du slutprojekten från deltagarna på Speldesignutbildningarna på Skurup och Fridhems Folkhögskola i Malmö. Sedan påsk har deltagarna arbetat med egna projekt, och nu, nu är det speldesign. Här kan du hitta prototyper och konceptskisser att provspela och läsa om deras projekt.

Utbildningen utforskar speldesign med fokus på designmetod och process.

 

Slash Dash

I den här prototypen tar du kontroll av en äventyrare som har gett sig ut för att utforska världen. Till början är karaktären precis som spelaren inte imponerad eftersom det finns inte mycket att se eller göra. Precis som allt annat i livet, ju mer steg du tar desto mer finns det att se och lära sig…

FROGGO

Flyg i vinden med din tunga ut i luften. Upplev en fantasivärld som grodan Froggo. En groda besatt med fart och hur mycket tid han kan spara när han tar sig genom byn. Det finns två anledningar att spela vårt spel. Njut av musiken och svinga runt som Tarzan. Eller försök ta dig från punkt A till punkt B.

THAT’S NOT VERY ARCANE!

Sekelskiftets kom med hårda restriktioner på häxor

och trollkarlar. Ingen magi, inga böcker, inga husdjur och absolut inte magiska grodor. Något magiskt har slagit något annat magiskt ur balans. Det är ditt jobb att ta reda på vad. Utan någon erfarenhet, är det dags att du räddar världen i din morfars källare. Släpp sakerna i kitteln så blir det något annat, kanske du blir den som räddar världen.

Total Destruction: Tower Defence

Ett klassiskt Tower Defence inspirerat av tidig 2010 tals webbaserade spel.
I en voxel style high fantasy värld kommer armen av slem monster att invadera slottet, men riket är inte försvarslös.
Anlita soldater, trollkarlar och isjättar för att försvara slottet.

Joker

Joker är ett fartfyllt kortspel för 2-3 spelare som kan spelas överallt. Det gäller att ha snabba reflexer för att vara först med att matcha kort som vänds upp. Den som först spelat ut alla kort den haft på hand vinner.

Herr W

 

Herr W inser att hans tid är förbi när de nya e-toaletterna började göra sitt intåg i den lilla staden. “Är detta slutet?” – tänker W.
Samhället är inte var det en gång var och W är orolig för hur han, en gammalmodig liten man ska klara sig på gatan.

Särskilt i den nya ekonomin som bara tycks rätta sig efter de friska och unga.

Med stapplande steg tar W sig ut i en bortglömd värld, full av spänning, magi, sång och dans. 

 

SECRET OF POSEIDON 2D

MINIGAME CAN YOU SOLVE THE PUZZEL? 

PLAY THE FIRST DIGITAL GAME EVER MADE BY E.T.

You are lost in the desert. Here lies a secret. Secret of Poseidon. Can you solve the puzzel? 

¤¤-PUZZEL-STARS-POSEIDON-BLUE-LIGHTS-NUMBERS-¤¤

TRY THE FIRST PROTOTYPE HERE / **COMING SOON!**

 

Legopussel

 

Att bygga lego är trevligt, att lösa pussel är trevligt, hur trevligt borde det då inte var att lösa ett lego pussel? Visst är detta en tankegång som har slagit oss alla? Eller?

Moonlight 

Spelet handlar om en 25 år gammal kille vid namn av Gabriel Yorai som har ett hemskt förfluten och drabbas av psykologiska ärr, mardrömmar och dåliga tankar, han lär känna en man vid namn av Alexander Maker som är hans chef på nattklubben där Gabriel jobbar och får reda på att han är inte vem han visar sig att vara.

Gabriel slängs in i en värld av mystik och magi samt får lära att han är inte helt den han tror att han är.

Vicky

 

 

A third-person shooter with rogue-esque elements. Rampaging beasts have broken out over the world, and it’s up to the gun-toting witch, Vicky, to put a stop to it. They have taken her secret candy stash and she is now hellbent on killing them all and bring peace to her forests.