HÖSTUTSTÄLLNING 2020

Välkommen. Här hittar du höstprojekten från deltagarna på Speldesignutbildningarna på Folkhögskolan Skurup och Fridhem i Malmö. Under fem veckor har deltagarna arbetat med egna projekt, och nu, nu är det speldesign. Här kan du hitta prototyper och konceptskisser att provspela och läsa om deras projekt.

Utbildningen utforskar speldesign med fokus på designmetod och process.

 

Sohl

Sohl är ett spel där du kan utmana din familj och dina vänner i kluriga och roliga utmaningar. Spelet har allt från gåtor till charader.

Trashing

Ett co-op brädspel där fokus ligger på strategi och kommunikation.

Som spelare väljer du en av fyra tvättbjörns-karaktärer, Aggro Alice, Hoarding Harry, Solving stan eller Wise Ass Wonda. Ni ska tillsammans kämpa mot en skadedjursbekämpare som tar till alla sorters medel för att utrota er från soptippen.


Vamås Malmö


Hur ska det gå för måsarna när Sverige går mot ett zerowaste samhälle? I Vamås Malmö! får du utforska livet som opportunistisk mås i Malmö. Sno och käka pommes på dagen och jazza loss ihop med dina måskompisar på natten.

I Will Find You

An elderly man is looking for his missing wife. But the world outside is not what it once was. It’s cold, tough to get through and very unforgiving. But what the elder lacks in strength he makes up for with the knowledge gained from years of working as a physicist. So he built himself a friend, a remote controlled robot called Jelly.

The Eternal Winter

En kall vinternatt i december vandrar en okänd upptäckare till en liten stad som kräver brådskande hjälp. 

Snart finner han det farliga som visar sig vara en isdrake som han måste bekämpa för att sätta stopp för dess misshandel av naturens balans i dalen.


Gears-n-Keys

You are trapped within the inside of a collection of spinning gears. Your goal, to get to the end of the chain of gears, to get to the yellow room.

Your obstacle for completing this task is to get there without getting too discombobulated by the continually spinning map.

Origami Song

Den lilla origamidraken Song har hört legender om att efter ett prov på mod och beslutsamhet kan man bli belönad med att bli en riktig drake. Men som en liten drake av papper kan hon inte särskilt mycket… men hon behöver inte alltid vara en drake.

The Long Con

I en framtid närmare än du tror, teleporteras en riddare från förr till ett convention center. Vad vilar under ytan?

Nocturnal

Spelarna är Svartalfer. Det är en tidig mörk morgon, deras uppdrag är att stjäla mat och material åt deras stammar. Svartalfer är ljusskygga varelser; det tål ej ljus och Solens strålar förstenar dem. Hur som helst: Detta är ett självmordsuppdrag!

Rogue Office

A young girl enters the office with her trusty bat, on a quest to figure out what’s up with this strange building. Spooky!

Caze

I Caze (patent pending) spelar 2-4 spelare som var sin härskare i en fantasy-setting. Det är ett PvP spel, dvs att det går ut på att besegra sin/-a motståndare.  

Detta gör man genom att använda sig av sina klasspecifika minons, utrustning och magier för att sänka fiendens fort till 0 HP.

 

Detta visste du inte om mig…

Ombord på ett tåg vars destination är till Beijing befinner sig 4 passagerare i samma tågkupé, men allt är inte som det verkar. En av dom fyra passagerarna är en tjuv som är på flykt från lagen och nu gömmer sig bland dom 3 andra resenärerna, det är upp till dom 4 passagerarna att avslöja tjuvens identitet genom att lista ut vem som kan tala sanningen och vem som ljuger, men bara en själv vet vad som är sant eller inte. Kommer tjuven att komma undan eller inte?